Celica 2015

V Celici, na Metelkovi sem razstavljala že lani in predlani. Gre za razstavo študentov Šole za risanje in slikanje Arthouse in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in za Mesec kulture, ki ga organizira Študentska organizacija Univerze v Ljubljani. Na lansko in predlansko otvoritev je prišlo veliko ljudi, bila je glasba, druženje in prijetno razpoloženje. 

Letos sem se že nekajkrat spraševala ali Celica bo ali ne bo ... in je bila. Izvedeli smo tik pred zdajci, ampak nič ne de. Le da je bilo vzdušje bolj ... ne vem ... turobno. Ali se mi je pa samo tako zdelo. Ampak potem se je tako zdelo tudi M-ju, I in B. Bil je čuden dan, deževalo je, nebo je bilo težko sivo, ves dan me je bolela glava. Tako sinusitično, ko se mi priprejo oči in opazujem svet okoli sebe skozi dve ozki reži. 

Pravzaprav je tako čisto v redu. Naslednje leto se ne bom več kvalificirala za študentsko razstavo, saj mi s septembrskim magistrskim izpitom poteče mesto v seznamu študentov. Tako mi ne bo pretirano žal. Če bi bila včerajšnja otvoritev žurka za vola ubit, bi mi gotovo bilo.

Superimposed, akril na platnu, 80 × 100 cm in jaz


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Imaginarium

Gotske refleksije

Unciala, okvirji in omejitve