Resna zima?



Marjan Vidmar, Po strmi gazi, http://taunimarjan.blogspot.si/

Ko sem bila majhna je bila zima taka kot bi morala biti. Zapadel je sneg, ki se je obdržal, škripalo je pod nogami, mraz je grizel v obraz, delali smo nežake, če pa nisi bil pozoren, so te okepali še preden si pomislil, da bi sam okepal koga drugega. Po navadi tistega, ki ti je bil všeč. Ne spomnim se, da bi bilo veliko opozoril o vetru in snegu, verjetno zato, ker je bilo to normalo za ta letni čas. Edina stvar, ki se je spomnim, je opozorilo o prepovedanem prometu na cesti Godovič - Črni vrh - Ajdovščina. 

Letošnja zima nam je privoščila nekaj dni s temperaturo pod ničlo. Saj ne, da bi bilo kaj resnega. Že prej je snežilo, potem se je stalilo v plundro in čez noč celo zmrznilo (ali pa tudi ni, kakor kdaj). Trenutno smo pod ničlo. Po svoje mi je všeč, čeprav nisem poseben ljubitelj zime. Nenehno prejemam sporočila o oranžnem (ali pa je morda rumen) alarmu za led in sneg. Malo smo pozabili kako je, ko se zgodi prava zima. Mile, abstraktne zime iz prejšnjih let so nas razvadile, čeprav nam poštena zima ne bi škodila. Samo prej bi se morala začeti, v decembru, na primer, ne pa konec februarja, ko so že popki na drevesih.

Konec prejšnjega tedna je čez noč prav lepo zapadel sneg. Drevesa ko bila lepo zasnežena, tako lepo monkromatsko je bilo, vendar sem idilo zamudila, saj je prehitro izginila. Zgornja fotografija zato ni moja, sposodila sem si jo pri Marjanu, ki hodi v hribe in brez pretiranega kompliciranja posname lepe fotografije. Če vas zagrabi, da bi šli kam na izlet kar pokukajte na njegov blog. Lepo je.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ne daj se, dušo

Vincent van Gogh, Med žitom in nebom

What’s In A Name 2016