In Your Eyes 3D - WIP



I had some cubes left over from a last year's project. I wanted to have different sizes of them but then decided against it. I ended up with seven cubes, hanging from the ceiling, with something looking like mediaeval manuscripts written all over them (link).

This time I decided to do a three-dymensional polyptych in same colours I used on the two-dymentional one entitled In Your eyes, which is currently exhibited in Velenje. This is no joke, it's getting more complicated, each time I turn the cubes to continue the image. So why am I doing it? No one knows really. A little voice inside of my head sounds dangerously like JFK saying: "Not because it's easy but because it's hard!" The older I get, the more I like a good challenge.




Od lanskega projekta za diplomsko nalogo je ostalo sedem kock s stranico 15 cm. Takrat sem razmišljala, da bi jih bilo štirinajst, sedem s stranico 10 cm in sedem večjih. Na koncu sem se odločila samo za manjše. Gre za visečo instalacijo, popisano z nečim, kar je podobno srednjeveškemu rokopisu. Več o tem si lahko pogledate tukaj: klik.

Odločila sem se za tridimenzionalni poliptih, ki bi ustrezal dvodimenzionalnemu, ki je pod imenom V tvojem pogledu, razstavljen v Rastavišču Gorenje v Velenju. Ne glede na to, da je na prvi pogled videti enostavno, stvar ni hec. Kadar koli obrnem kocke se motiv zakomplicira. In zakaj potem to počnem? Tega pravzaprav nihče točno ne ve. Mali rdeči hudiček na levi rami mi prišepetava z glasom, ki je nevarno podoben JFK-ju: "Ne zato, ker bi bilo enostavno, ampak zato, ker je težko!" Starejša ko sem, raje imam izzive, enostavne stvari niso vznemirljive, vse povedo še preden se jih lotim.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ne daj se, dušo

Vincent van Gogh, Med žitom in nebom

What’s In A Name 2016