Csárdás


Najboljši golaž sem jedla lansko leto, v Gorenjem seniku na Madžarskem, ko smo bile z babami na turneji po Prekmurju in zamejstvu. Sicer nisem posebna ljubiteljica golaža, tisto pa je bilo neverjetno. Meso je bilo narezano na kocke (!), videti so bile identične, brez ene same žilice, odvečne maščobe ali nepotrebne žvarovne. 
Csárdás 1
Golaž se menda kuha v velikem loncu. Večji ko je lonec, boljši je golaž. Ne bi vedela, v življenju ga nisem skuhala, niti nisem imetnica posebno velikih loncev. Pred leti so me na upravni enoti mojega domačega mesta »imenovali« za vodjo gospodinjstva. Hm, velika poveljnica gospodinjstva ima poleg sebe samo še enega uporabnika, torej potrebe po velikih loncih ni.
Csárdás 2
Za golaž se uporablja ogromno čebule. Ena od sort rdeče čebule se imenuje Čardaš. Če jo analiziramo na prafaktorje, dobimo množico kvadratov, pravokotnikov, trikotnikov … in agresivno, koničasto ostrino, ki vzame sapo.
 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ne daj se, dušo

What’s In A Name 2016

Vincent van Gogh, Med žitom in nebom